- Hem
- Kennel
- Häst
- Om oss
- Centrerad ridning
- Djurunderstödd terapi

- Kurser
- Kontakt
- Bilder
- Länkar

 

Tax

Valp

BorzoiVi bedriver seriös avel i liten utsträckning i hemmiljö enligt SKK avelspolicy.  Att syssla med uppfödning är ett oerhört stort privilegium och det är för oss av största vikt att vi föder upp hundar som är mentalt stabila och friska som kommer att leva ett långt sunt liv som en självklar del i sina nya familjer.  Det är också viktigt för oss att dina och våra förväntningar på din nya vän överensstämmer. 

Som uppfödare har vi tagit över naturens naturliga urvalsprocess, vi väljer vilka individer och gener som ska få bäras vidare in i framtiden, detta ger oss som uppfödare ett stort ansvar. Det borde vara grundläggande etik för varje uppfödare att utifrån all känd kunskap endast avla på det som är friskt, för rasens långsiktiga överlevnad och av medkänsla för individen. Det ska du som köpare kräva av oss som uppfödare.

När våra valpar flyttar till sina nya familjer så är dom registrerade hos SKK, regelbundet avmaskade, id-märkta, chippade, vaccinerade och veterinär besiktigade dom har även dolda fel försäkring hos Folksam.

Våra mål att nå stjärnorna är drivande men en verklig seger kan aldrig nås på bekostnad av ett djurs rätt till respekt för sin särart och sina naturliga behov.

Verkliga segrar nås genom god avel, hårt arbete, kärlek och kommunikation. Dygnet runt är du som valpköpare välkommen med dina frågor till oss, vi månar om de hundar vi fött upp och vi finns alltid i bakgrunden som stöd. När du köper en valp från oss innebär det att du även får tillgång till vårt nätverk av kompetens och om du har ambitioner att börja med utställning, kapplöpning eller jakt så delar vi gärna med oss av våra erfarenheter