- Hem
- Kennel
- Häst
- Om oss
- Centrerad ridning
- Djurunderstödd terapi

- Kurser
- Kontakt
- Bilder
- Länkar

 

 

Carina Hofling (avel, handler, ryttare)
Thomas Hofling (jaktprov)
Ellen Björkman (handler, ryttare)
Oskar Björkman (ryttare, foto)

Att vi som familj ägnar oss åt avel är ingen slump. Vi har fött upp ett 50-tal hunder genom åren.

På mödernet är vi uppfödare i 3 generationer. Mormor Kerstin fick sin första röda korthåriga tax Annika som flicka som hon fick växa upp med under många år. När Carina var 3 år kom vår första strävhåriga normal Lottie som blev 14 år.
Med henne åkte vi på många utställningar, spårprov och grytprov och hon gav liv till några fina kullar. Nästa strävhåriga tax köpte Mormor Kerstin från Stropps kennel, Sivan och Calle var goda vänner sedan många år tillbaka.

Kerstin har fött upp 40 talet hundar och har suttit som avelsråd i FUR i över 10 år.
Carina började som kennelflicka på Älvdalens Hundcenter & Kyangs Kennel som 14-åring och utbildade sig sedan som lärling till hundtrimmare hos Trimmhörnan på Södra vägen i Göteborg.

Första gången Carina såg och kom i kontakt med en borzoi slog blixten ned och inget blev sig likt igen.
Carina fick sin första borzoi som 13 åring och han var hennes allt under de åren han fick vara hos henne.
Vid 19 års ålder gick Carina till sjöss i handelsflottan i 7 år. Djurintresset svalnade aldrig men hon kunde inte själv äga några djur som hon njöt istället av mamma Kerstins hundar och valpar när hon var hemma och red vänners hästar.
Carina tog jägarexamen 1997.

Hästar har även dom följt oss igenom 3 generationer. Kerstin har som ung arbetat med travhästar och som riktigt liten tog Kerstin med Carina till Nääs ryttarförening vid Nääs slott och ledde Carina på en lite shettis runt i den vackra slottsparken vid sjön. Carina njöt av varje sekund av doften av häst och lyckas av att sitta där uppe.

Vår son Oskar är den som rider ut hästarna när dom krånglar :) samt tar med hundarna ut på lite skoj. Borzoierna ligger honom mycket varmt om hjärtat, han har haft en egen hane under sin uppväxt.
Oskar fotar och filmar. Han tog stort ansvar under inridning och träning av vår då ägda quarter Ängla.
Oskar har även han tagit jägarexamen

Ellen är född på en hästgård och red första gångerna i magen på mamma Carina. Första borzoikullen föddes på gården när Ellen var 9 månader gammal, detta är den enda kullen som är födda i hus, resten av våra valpar är födda i lägenhet på Myntgatan vilket har passat oss utmärkt då vi vill ha våra valpar nära oss.
Ellen har 2 taxar och hon lägger och går spår med dessa. Hon har provat gryt med gott resultat, trimmat pälsar samt visar på utställning med stor framgång.
Hon har också skjutit med både hagla och studsare sedan 7 års ålder, både genom taxklubbens ungdomsläger och på Hisingens lokala jaktskyttebana. Ellen har även jobbat extra på MyDog som kennelflicka på tävlingsplats.

Thomas är uppvuxen i skogen med en far som jagat sedan urminnes tider och sitter nu som ordförande i Skaraborgs jaktvårds krets. I tidig ålder fick Thomas följa med ut i skogen både på jakt och att hjälpa till med att ordningsställa jaktornen inför säsongen. Första hundarna i Thomas liv var familjens jakt labradorer som även dom fick 2 kullar med valpar. det var med faderns labbar som Thomas fick lära sig att gå och lägga viltspår, ett intresse som fortsatte ihop med Carina. Thomas har hand om jaktproven för kenneln och meriterar hundarna ibland annat viltspår.